ZMonkeys ZUMBA Fitness

images (2)Το Zumba® fitness είναι ένα συναρπαστικό και αποτελεσματικό πρόγραμμα για να κάψεις θερμίδες μέσω του χορού και της γυμναστικής. Eίναι το μοναδικό πρόγραμμα χορού-γυμναστικής που συνδυάζει λάτιν μοτίβα από samba, salsa, cha cha, mambo και merengue, με δυναμικές κινήσεις από hip hop και με ανατολίτικους ρυθμούς του belly dance! Από την ίδρυση του, το πρόγραμμα Zumba® Fitness έχει αποκτήσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια fans οι οποίοι συμμετέχουν κάνοντας μαθήματα Zumba σε περισσότερες από 180 χώρες.
Πρόκειται για ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, καθιστώντας το ιδιαίτερα δυνατό στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη: Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες.
Αυτό που καθιστά το zumba τόσο δημοφιλές και απαραίτητο, ειδικά στην εποχή μας, είναι η ικανότητα να δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον ασκούμενο και να μειώνει το στρες, καθιστώντας το ένα είδος ψυχοθεραπείας!
Για όσους αναρωτιούνται πόσες θερμίδες “καίγονται” κατά την διάρκεια ενός μαθήματος zumba, αν και κάποιοι “ειδικοί” θα απαντήσουν ότι χάνονται περί τις 400 με 800 θερμίδες ανά ώρα, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές καθώς εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και την ένταση του προγράμματος.

 

 

images (4)

Γιατί να κάνεις Zumba®;

Η Zumba® είναι διασκέδαση! Είναι το είδος της άσκησης που θα θέλεις να κάνεις κάθε μέρα, θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα και δεν θα θέλεις να τελειώσει.
Είναι αποτελεσματική! Είναι ένα αερόβιο ομαδικό πρόγραμμα, που ταυτόχρονα είναι αποτελεσματικό αλλά και διασκεδαστικό τόσο που θα σε κάνει να «κολλήσεις» στο πρόγραμμα μέχρι να δεις αποτελέσματα.
Είναι εύκολη! Το Zumba® είναι σχεδιασμένη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, χορευτικού επιπέδου και φυσικής κατάστασης. Ακολουθείς απλά τον εκπαιδευτή σου και ιδρώνεις!

1384067_10151903674735822_1611321903_n

Η πραγματική ιστορία του Zumba® 

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 η ζωή του Beto Perez άλλαξε ξαφνικά όταν μια μέρα μπήκε στην αίθουσα γυμναστικής του να διδάξει αεροβική και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τη μουσική του. Τότε αυτοσχεδίασε χρησιμοποιώντας μουσική από κασέτες που είχε στην τσάντα του (salsa , merengue). Έτσι, εντελώς αυθόρμητα δημιούργησε ένα νέο είδος χορού – γυμναστικής, που επικεντρωνόταν στο να αφήσεις τη μουσική να σε κινεί, αντί να μετράς τα βήματα πάνω στη μουσική. Η αίθουσα ξαφνικά γέμισε ενέργεια και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να σταματήσουν να χαμογελούν. Εκείνη την ημέρα, μια επαναστατική νέα ιδέα γεννήθηκε στο γυμναστήριο. το Zumba® Fitness! Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του.

 

 

 

 

Το Zumba® Fitness και τα είδη του:

Zumba® Fitness
Η ενέργεια σου εκτινάσσεται στα ύψη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεις την αντοχή σου και καις θερμίδες μέσα από εξωτικούς ρυθμούς!

zumba_step.png 2zumba-step-class__medium_4x3.jpg 1

Zumba® step

Προπονήσου και κάψε θερμίδες με Zumba® step. το νεότερο πρόγραμμα Zumba® . Τονώνει και ενισχύει τους γλουτούς και τα πόδια.

zg_oldies

Zumba® Gold

Οι κινήσεις τροποποιούνται ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ηλικιωμένων, καθώς και εκείνων που μόλις αρχίζουν το ταξίδι τους σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τι παραμένει ίδιο; η λάτιν μουσική, όπως salsa, merengue, cumbia και reggaeton, οι συναρπαστικές και εύκολες κινήσεις και η αναζωογονητική ατμόσφαιρα!

1171819

Zumba Gold Toning
Ένα πρόγραμμα που προσφέρει τη συναρπαστική εμπειρία της Zumba Fitness-Party με τα οφέλη της ασφαλούς και αποδοτικής ενδυνάμωσης. Απευθύνεται σε ηλικιωμένους αλλά και αρχάριους.. Η Zumba Gold Toning βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών, την αύξηση της οστικής πυκνότητας, αλλά και στη βελτίωση της κινητικότητας, της στάσης και του συντονισμού.

αρχείο λήψης

Zumba® Toning

Όταν πρόκειται για την γλυπτική του σώματος, το πρόγραμμα Zumba® Toning ανεβάζει τον πήχη. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να γυμνάζουν το σώμα τους χρησιμοποιώντας ελαφριά toning sticks που ενισχύουν όλα τα μέρη του σώματος, όπως τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μηρούς.

αρχείο λήψης (1)

Aqua Zumba®

Η Aqua Zumba® δίνει νέο νόημα στην ιδέα της αναζωογονητικής προπόνησης. Παίζεις με το νερό, τεντώνεσαι, στριφογυρνάς, φωνάζεις, γελάς! Όλα αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Aqua Zumba®. Η φιλοσοφία της Zumba® σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές ασκήσεις γυμναστικής στο νερό, βοηθάει στην τόνωση του σώματος σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

zumbakidsimages (24)

Zumbatomic (Zumba® Kids and Zumba® Kids Jr.)

Σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα παιδιά (ηλικίας 3-11), συνδυάζει ειδικές χορογραφίες με τη μουσική που αγαπούν τα παιδιά, όπως hip-hop, reggaeton, cumbia και πολλές άλλες. Οι γονείς αγαπούν το Zumbatomic λόγω των συνεπειών που έχει για παιδιά: αυξάνει την προσοχή και την αυτοπεποίθηση τους και ενισχύει τον μεταβολισμό τους.

Zumba-Circuit-21

Zumba®  in the Circuit     

Μέσα σε 30 εκρηκτικά λεπτά η ενίσχυση του μεταβολισμού σου και η ενδυνάμωση των μυών σου είναι σίγουρη!

zumba_sentao4

Zumba® Sentao

Πιάσε μια καρέκλα, νιώσε τον ρυθμό μέσα σου και μάθε πώς να χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου για να ενισχύσεις τη μυϊκή σου δύναμη, την αντοχή σου και να γυμνάσεις ολοκληρωτικά το σώμα σου!

images (15)

Γιατί να κάνεις Zumba;

1. Η Zumba είναι διασκέδαση! Είναι το είδος της άσκησης που θα θέλεις να κάνεις κάθε μέρα και που θα σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.

2. Είναι διαφορετική! Ίσως να μη φανταζόσουν ποτέ ότι θα έκανες άσκηση μ’ αυτό το είδος της μουσικής.
3. Είναι αποτελεσματική! Είναι ένα αερόβιο ομαδικό πρόγραμμα, που ταυτόχρονα είναι αποτελεσματικό αλλά και διασκεδαστικό τόσο που θα σε κάνει να «κολλήσεις» στο πρόγραμμα μέχρι να δεις αποτελέσματα.
4. Είναι εύκολη! Η Zumba είναι σχεδιασμένη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, χορευτικού επιπέδου και φυσικής κατάστασης.”

Τι ελευθερίες σας δίνει το Zumba® ως διεθνής οργάνωση;images (11)

To Zumba® σου δίνει ελευθερία. Μπορείς να επιλέξεις όποιο τραγούδι σου αρέσει, να το χορογραφήσεις και να το εντάξεις στο μάθημα σου (αρκεί να τηρεί τη φόρμουλα Zumba®).

1041b6def4fe3bf33fe31f3cae82b1d0

Ποίες είναι οι ευθύνες και αρμοδιότητες ενός Zumba® Instructor;

Το να είσαι Zumba ® Instructor δεν είναι εύκολη υπόθεση.. Πρέπει να διατηρείς ένα σώμα δυνατό και υγιές, για να ανταπεξέλθεις στη δουλειά σου. Ενδυνάμωση για να αποφεύγεις τους τραυματισμούς, καλή διατροφή (αθλητική διατροφή), καλός και σωστός ύπνος, στερείσαι τα ξενύχτια μέχρι πρωίας με φίλους για να ανταπεξέλθεις στο πρόγραμμα σου. Πολλές φορές κάνεις καιρό να δεις φίλους και οικογένεια λόγω σεμιναρίων, events, Zumbathons ® κτλ) που απαιτούν ώρες δουλειάς και προετοιμασίας.

 

images (23)

Τι κάνει το Zumba ® τόσο επιτυχημένη;

Επιτυχία προγράμματος είναι τα εύκολα χορευτικά βήματα, η ευχάριστη μουσική, νομίζεις πως έχεις βγει με τους φίλους σου και έχεις πάει σε ένα πάρτι. Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που αυξάνει την αυτοεκτίμηση, και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα σου.

Η εργασία σου σε θέλει πάντα χαμογελαστή, κεφάτη και με ενέργεια; Είναι αυτό πάντα δυνατό; 

Να σου πω ένα περιστατικό; Όταν μπαίνω μέσα στην τάξη ξεχνάω τα πάντα μόλις ξεκινάει η μουσική. Μου έχει συμβεί ένα άσχημο γεγονός, να έχω μάθημα, να ψάχνω αντικατάσταση και να μην βρίσκω…Τελικά πήγα κανονικά και έκανα το ωραιότερο μάθημα της ζωής μου! Μετέτρεψα όλη τη θλίψη σε ενέργεια, δύναμη και το πάρτυ απογειώθηκε!

Η λίστα με τα τραγούδια:

Bury a friend

Tu Ta Bota

 Latin Lover Game Over (Excl)

El BaJo

 

 

BUD GUY

YO YO

7 RINGS – ARIANA GRANDE

ZA ZA

LA RUEDA

SENORITA – CAMILA

MAMACITA – JEISON DERULO

BARRACA

R.I.P – RITA ORA

SE TE VE

ZUM ZUM – DADDY YANKEE

MEDICINE – JLO

3G

00:0000:00

01:3303:28